Meer dan de helft van de Nederlandse camperaars boekt overnachtingsplek

Meer dan de helft van de Nederlandse camperaars boekt overnachtingsplek

Uit onderzoek onder 4.000 Nederlandse camperaars blijkt dat meer dan 60% van hen overnachtingsplekken vooraf boekt, een aanzienlijke stijging vergeleken met 2019. Deze trend is ook merkbaar in andere grote Europese camperlanden zoals het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Italië. Met name Duitsland kende een opmerkelijke sprong van 36% naar 74%. Campercontact speelt een rol in deze verandering door betrouwbare informatie te verstrekken en te helpen bij het ontvangen van boekingen. Lars Smit, Commercieel Directeur bij Campercontact, benadrukt de veranderende reiscultuur en het belang van het bieden van betrouwbare planningsopties aan reizigers. 

Toeristen die met de camper naar Texel komen worden geïnformeerd middels deze informatiefolder. Een initiatief van o.a. Gemeente Texel, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Politie en VVV Texel om wildkamperen te voorkomen. 

Lees het hele artikel hier.

Bron: ANP Persportaal

Publicatiedatum: 12 maart 2024

Image

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws, cijfers en onderzoeken over het toerisme? Meld u dan hier aan voor de maandelijkse KADO Texel Nieuwsbrief.

Vul uw e-mailadres in
Invalid Input
Image

KADO Texel is een overzichtelijk platform met relevante en actuele informatie voor Texel over het toerisme en aanverwante branches. Het platform is een samenwerking tussen het Texels Ondernemers Platform (TOP), TESO, VVV Texel en Gemeente Texel.

Image
Image
Image
Image