Onafhankelijk
toeristisch
platform

Meer vakantieplannen, binnenland minder in trek

14 april 2022

Met de Internationale Vakantiemonitor van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) wordt sinds de start van de coronapandemie de impact van corona en, vanaf deze meting, de oorlog in Oekraïne op het reissentiment gemeten. 

De resultaten uit de Vakantiemonitor van het NBTC laten zien:

  1. Vakanties in eigen land dalen dit jaar. Minder Nederlanders geven hieraan de voorkeur (29%) in vergelijking met vorig jaar (39%). Het buitenland is meer in trek.

  2. We verwachten dit jaar meer internationale gasten te verwelkomen, maar het pré-coronaniveau wordt nog niet behaald. Het inkomend toerisme is door de oorlog in Oekraïne daarnaast door veel onzekerheden omgeven.

  3. Twee op de vijf mensen met vakantieplannen moet nog boeken. "Om de ‘zwevende boekers’ over de streep te trekken is het van belang om hun twijfels weg te nemen, bijvoorbeeld via flexibele annuleringsvoorwaarden en door de nadruk te leggen op het veilig en vertrouwd naar en in Nederland te kunnen reizen.”

  4. Voorkeur voor vliegvakanties neemt toe onder Nederlanders. Meer Nederlanders overwegen een vakantie met het vliegtuig (52%) in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar (41%).

Lees het hele artikel op www.nritmedia.nl

Bronnen: NRIT Media 

Image

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws, cijfers en onderzoeken over het toerisme? Meld u dan hier aan voor de maandelijkse KADO Texel Nieuwsbrief.

Image

KADO Texel is een overzichtelijk platform met relevante en actuele informatie voor Texel over het toerisme en aanverwante branches. Het platform is een samenwerking tussen het Texels Ondernemers Platform (TOP), TESO en VVV Texel.

Image
Image
Image