Onafhankelijk
toeristisch
platform

Inkomend toerisme uit Duitsland

21 april 2022

Afgelopen periode tegengestelde berichten in de media over het inkomend toerisme uit Duitsland. NBTC geeft aan dat de Duitse toerist de weg lijkt kwijt te zijn naar Nederland en dat dit komt door zowel de coronacrisis als de oorlog in Oekraïne. NRIT Media geeft echter aan dat het inkomend toerisme uit Duitsland weer snel stijgt. 

NBTC: "Duitse toerist lijkt de weg naar Nederland kwijt te zijn"

Volgens Jos Vranken van toerismebureau NBTC zijn Duitsers met afstand de belangrijkste toeristen voor Nederland. Het een groot punt van zorg dat de Duitse toeristen minder naar Nederland op vakantie gaan, geeft hij aan. Vranken zegt: "ze laten zich weerhouden door zowel de coronacrisis als de oorlog in Oekraïne". Ook ziet het NBTC dat mensen steeds langere wachten met boeken en dus last minute boeken. Lees het hele artikel op www.nu.nl

NRIT: "Inkomend toerisme uit Duitsland stijgt weer snel"

Afgelopen twee jaar liep het inkomend toerisme een forse deuk op, maar volgens het NRIT Media stijgt het aantal boekingen van buitenlandse toeristen en zeker het aantal Duitse toeristen. "52% van de boekingen naar Nederland is in de paasperiode gemaakt door Duitsers. Dat is bijna drie keer zoveel als in 2021. Toen was het aantal boekingen van Duitsers naar Nederland 17,5%.” Lees het hele artikel op www.nritmedia.nl

Aantal Duitse toeristen op Texel

Dit is waar Texel staat t.o.v. pre corona (t/m week 14): op het niveau van 2019 zijn we nog niet. In 2019 bedroeg het marktaandeel na het eerste kwartaal van de Duitse gast 47%, gedurende de coronapandemie daalde dit naar 13,6% en inmiddels is dat weer gestegen naar 35,8%. Het Belgische aandeel lag in 2019 op 2,6%, dit daalde naar 0,7% en is lig nu weer op 1,9%t na het eerste kwart. Dus het landelijke verhaal (ingegeven door NBTC) gaat voor Texel gelukkig niet op!

Bronnen: nu.nl, NRIT Media en Texel Monitor Q1

 

Image

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws, cijfers en onderzoeken over het toerisme? Meld u dan hier aan voor de maandelijkse KADO Texel Nieuwsbrief.

Image

KADO Texel is een overzichtelijk platform met relevante en actuele informatie voor Texel over het toerisme en aanverwante branches. Het platform is een samenwerking tussen het Texels Ondernemers Platform (TOP), TESO en VVV Texel.

Image
Image
Image