Onafhankelijk
toeristisch
platform

Fietsen en de Leisure Leefstijlen

Stichting Landelijk Fietsplatform koppelt in de factsheet ‘Fietsen en de Leisure Leefstijlen' kennis over de recreatieve fietser met de Leisure Leefstijlen van MarketResponse (het BSR™-model). Dit model deelt Nederlanders in zeven groepen (kleuren) in, op basis van hun vrijetijdsmotieven en -gedrag. 

Eerder deelde Stichting Landelijk Fietsplatform al cijfers op provinciaal niveau en landelijk niveau over recreatief fietsen. Deze factsheet is een mooi aanvulling hierop.

Fietsgedrag per leefstijl
Gekeken is naar fietsgedrag binnen de leefstijlgroepen. Zo hebben Harmoniezoekers veel behoefte aan bankjes en picknickplaatsen. Gebruiken Plezierzoekers weinig routebeschrijvingen, en stappen Verbindingszoekers graag af om iets te bezoeken. Ook maakt de factsheet duidelijk hoe de vertegenwoordiging is van verschillende groepen binnen een bepaalde leefstijl. Bijvoorbeeld: LF-routes zijn populairder dan gemiddeld bij Stijlzoekers; 19% van de LF-gebruikers is een Stijlzoeker, terwijl 16% van de Nederlanders tot deze groep behoort. Avontuurzoekers kiezen relatief vaak voor een trektocht; 17% van de trektochtfietsers heeft deze leefstijl, terwijl 11% van Nederlanders Avontuurzoeker is.

Uit de 'Leefstijlvinder' blijkt dat de 'Stijlzoekers' de grootste groep (22,6%) vormt van de bezoekers op Texel. Hierbij een aantal kenmerken van de fietsende 'Stijlzoekers':

Dit is nuttige informatie die handvatten geeft voor gerichte productontwikkeling of het bepalen van een marketingstrategie.

De cijfers zijn gebundeld in een factsheet ‘Fietsen en de Leisure Leefstijlen’. Download de factsheet via de downloadknop hieronder.

Bron: Stichting Landelijk Fietsplatform

Download mogelijkheid

Image

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws, cijfers en onderzoeken over het toerisme? Meld u dan hier aan voor de maandelijkse KADO Texel Nieuwsbrief.

Vul uw e-mailadres in
Invalid Input
Image

KADO Texel is een overzichtelijk platform met relevante en actuele informatie voor Texel over het toerisme en aanverwante branches. Het platform is een samenwerking tussen het Texels Ondernemers Platform (TOP), TESO, VVV Texel en Gemeente Texel.

Image
Image
Image
Image