Onafhankelijk
toeristisch
platform

Recreatief fietsen Noord-Holland | Provinciale rapportage 2022

De rapportage ‘Provinciale rapportage recreatief fietsen’ van stichting Landelijk Fietsplatform bundelt feiten en cijfers over het recreatief fietsen in Noord-Holland uit diverse onderzoeken. Onder andere het fietsvakantieonderzoek en de bijbehorende publicatie Kerncijfers Fietsvakanties 2021-2022 en factsheet verschenen in april 2022. Ook gegevens uit het ANWB onderzoek naar recreatief fietsen zijn meegenomen.

De provinciale rapportage en factsheet bieden inzicht in bijvoorbeeld de recreatieve fietser, de waardering van het recreatief fietsen en het aantal fietsvakanties in de provincie Noord-Holland.

Opvallende zaken uit de rapportage:

  • 77% van de inwoners van Noord-Holland (16+) fietst voor het plezier en maken jaarlijks 121 miljoen recreatieve fietstochten.
  • De E-bike is populair, in Noord-Holland wordt door 51% van de Nederlanders gefietst op een elektrische fiets.
  • Factoren die sterk van invloed zijn op de ideale fietstocht in de provincie zijn: omgeving (87%), de fiets (81%) en veiligheid/comfort van wegen (73%).
  • In Noord-Holland wordt gebruik gemaakt van de volgende hulpmiddelen: knooppuntborden (61%), Apps op mobiel (43%) en papierenkaart/boekje (18%).
  • De gemiddelde fietser fietst in Noord-Holland meestal met de partner (56%), 31% fietst alleen en 8% met vrienden.
  • Noord-Holland heeft een marktaandeel van 9,8% (in 2021). Dat betekent dat Nederlanders tijdens 528.000 fietsstandplaatsvakanties bijna 2,3 miljoen nachten in Noord-Holland hebben doorgebracht.

De belangrijkste kerncijfers uit deze rapportage zijn ook gebundeld in een factsheet ‘Recreatief Fietsen’. Download de factsheet en de volledige rapportage hieronder via de downloadknop.

Bron: Stichting Landelijk Fietsplatform

Image

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws, cijfers en onderzoeken over het toerisme? Meld u dan hier aan voor de maandelijkse KADO Texel Nieuwsbrief.

Vul uw e-mailadres in
Invalid Input
Image

KADO Texel is een overzichtelijk platform met relevante en actuele informatie voor Texel over het toerisme en aanverwante branches. Het platform is een samenwerking tussen het Texels Ondernemers Platform (TOP), TESO, VVV Texel en Gemeente Texel.

Image
Image
Image
Image