Onafhankelijk
toeristisch
platform

Onderzoeksrapport: Zesjescultuur op de Nederlandse werkvloer

Een interessant onderzoek, uitgevoerd door Great Place to Work naar de Nederlandse situatie op de werkvloer. Het onderzoeksrapport bestaat uit 29 pagina's vol resultaten en tips voor het bouwen van een veilige werkcultuur! 

"Een 5,8. Dat is het rapportcijfer dat werkend Nederland geeft aan hun werkgever". Dit blijkt uit de onderzoeksresultaten van de Trust Index™. 

Interessante conclusies uit het rapport zijn onder andere:

  • 1 op de 3 medewerkers heeft weinig tot geen vertrouwen in het leiderschap (hoogste management). Tips: zorg voor inzicht, vraag u af of de managers op de juiste plek zitten, start met leiderschapscoaching voor iedereen, zorg dat de kernwaarden uitgewerkt zijn, start met teamcoaching voor het management en wees een goed voorbeeld als leider. 
  • De arbeidsvoorwaarden is voor minder dan 1 op 10 medewerkers een lokkertje. Belangrijker zijn thema’s als werk-privébalans (26%), werkzekerheid (28%) en geloof in de missie (het verhaal van de organisatie, 29%).
  • Zorg ervoor dat de medewerker betrokken is bij innovatie, zich veilig voelt op de werkvloer (75% heeft grensoverschrijdend gedrag meegemaakt)!
  • Natuurlijk zijn salaris en voorwaarden belangrijk. Dit zijn hygiënefactoren en die moeten vooral eerlijk zijn. Het echte verschil maakt u met de werkcultuur.

Het onderzoeksrapport is ook te downloaden via de downloadknop.

Bron: Great Place To Work Nederland

Video

Image

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws, cijfers en onderzoeken over het toerisme? Meld u dan hier aan voor de maandelijkse KADO Texel Nieuwsbrief.

Vul uw e-mailadres in
Invalid Input
Image

KADO Texel is een overzichtelijk platform met relevante en actuele informatie voor Texel over het toerisme en aanverwante branches. Het platform is een samenwerking tussen het Texels Ondernemers Platform (TOP), TESO, VVV Texel en Gemeente Texel.

Image
Image
Image
Image