Onafhankelijk
toeristisch
platform

NBTC Vakantiemonitor juli 2022

Er is een nieuwe meting van de Internationale Vakantiemonitor van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC), waarmee het reissentiment van Nederlanders en de belangrijkste kernmarkten wordt gemonitord.

Samenvatting

Enkele opvallende resultaten van de meting juli 2022:

  • Opvallend is dat juist de Nederlander nog steeds graag meer in eigen land op vakantie wil dan andere nationaliteiten (41% juli 2021 vs. 43% juni 2022).
  • Een derde van de mensen met vakantieplannen wordt getypeerd als zwevende boeker. Er is nog steeds een grote groep mensen met vakantieplannen die nog niet heeft geboekt. Met name in Duitsland. 
  • De meeste mensen willen boeken met flexibele annuleringsvoorwaarden. Kans voor ondernemers van logiesaccommodaties om hierop in te spelen.
  • De inflatie en de stijgende prijzen spelen tegenwoordig een grotere rol in de keuze van het soort vakantie dan de onzekerheid over corona. Maar ook de drukte op Schiphol speelt hier een rol. 

Uit de Internationale Vakantiemonitor blijkt dat er nog veel kansen voor Texel liggen. Als ondernemer kunt u hier op in spelen. 

Bekijk het gehele artikel op Vakantiemonitor op www.nbtc.nl 

Download mogelijkheid

Image

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws, cijfers en onderzoeken over het toerisme? Meld u dan hier aan voor de maandelijkse KADO Texel Nieuwsbrief.

Vul uw e-mailadres in
Invalid Input
Image

KADO Texel is een overzichtelijk platform met relevante en actuele informatie voor Texel over het toerisme en aanverwante branches. Het platform is een samenwerking tussen het Texels Ondernemers Platform (TOP), TESO, VVV Texel en Gemeente Texel.

Image
Image
Image
Image