Onafhankelijk
toeristisch
platform

B&B ontwikkelingen per kwartaal

Via het platform AirDNA kun je lokale data opvragen v.w.b. het recreatief verhuuraanbod. Voor Texel hebben we gekeken naar het B&B aanbod en de ontwikkeling van verschillende factoren vanaf 2020. De data t/m december 2022 laten het volgende beeld zien:

Download

Samenvatting

Sinds vorig kwartaal zien we dat de gemiddelde nachtprijs van de gehele woning iets daalt ten opzichte van hetzelfde kwartaal 2022. In het tweede kwartaal was dat -7,3% en afgelopen kwartaal -6,8%. De gemiddelde nachtprijs per kamer stijgt wel licht (dat was ook het geval in het tweede kwartaal) van € 106 naar € 107 per nacht. Het aantal actieve accommodaties is gedaald. Deze daling is al sinds vorig jaar ingezet.  

AirDNA statistieken t/m maart 2023

Bovenaan de pagina heeft u de mogelijkheid om de complete tabel met informatie te downloaden.

Bezettingscijfers

Bezettingscijfers

Bekijk hier een prognose van de bezetting van accommodaties op het eiland voor de komende 4 tot 6 weken.

Lees meer
Monitor Texelbezoek

Monitor Texelbezoek

Hier vindt u de Texel Monitor rapportage. Hierin staan o.a. kenmerken van de Texelbezoekers, hun wensen en behoeften ten aanzien van de Texelvakantie, beoordeling van diverse voorzieningen en het boekgedrag.

Lees meer
TESO vervoerscijfers

TESO vervoerscijfers

Hier vindt u de meest recente vervoerscijfers van TESO. Wij onderscheiden hierbij het aantal vervoerde personen en het aantal auto’s dat wordt overgezet.

Lees meer
B&B ontwikkelingen

B&B ontwikkelingen

Hier kunt u zien wat de ontwikkelingen zijn van B&B kamers op Texel per kwartaal volgens het platform AIRDNA

Lees meer
Image

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws, cijfers en onderzoeken over het toerisme? Meld u dan hier aan voor de maandelijkse KADO Texel Nieuwsbrief.

Vul uw e-mailadres in
Invalid Input
Image

KADO Texel is een overzichtelijk platform met relevante en actuele informatie voor Texel over het toerisme en aanverwante branches. Het platform is een samenwerking tussen het Texels Ondernemers Platform (TOP), TESO, VVV Texel en Gemeente Texel.

Image
Image
Image
Image