Onafhankelijk
toeristisch
platform

Medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) Werkgeluk

”Het hebben van gelukkige werknemers zou dan ook het doel moeten zijn van elke organisatie.” Dat stelt Newcom Research & Consultancy B.V. Zij publiceerden in mei de resultaten van een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO).

Uit dit onderzoek komt naar voren dat medewerkers die werkgeluk ervaren beter presteren, minder vaak ziek zijn, zorgen voor een goede sfeer en tevreden klanten en relaties (red. of in het geval van Texel ‘gasten’).

 Enkele concrete resultaten:

  • Gelukkige medewerkers zijn 31% productiever en drie keer meer creatief dan anderen
  • Werkgeluk kan de winstgevendheid enorm positief beïnvloeden en met wel 147% verbeteren.
  • Wanneer werknemers vertrekken bij een bedrijf komt dat in driekwart van de gevallen omdat ze niet tevreden zijn met de leidinggevende. Het werk op zich is meestal geen aanleiding voor een vertrek.
  • Als er een gebrek is aan intrinsieke motivatie of als medewerkers niet goed met stress kunnen omgaan komt dat vaak omdat men ongelukkig is op de werkplek.

Wat zijn drivers in werkgeluk en hoe hou je huidige medewerkers tevreden?
Dat leest u allemaal in dit rapport

Bron: Newcom Research & Consultancy B.V.

Image

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws, cijfers en onderzoeken over het toerisme? Meld u dan hier aan voor de maandelijkse KADO Texel Nieuwsbrief.

Vul uw e-mailadres in
Invalid Input
Image

KADO Texel is een overzichtelijk platform met relevante en actuele informatie voor Texel over het toerisme en aanverwante branches. Het platform is een samenwerking tussen het Texels Ondernemers Platform (TOP), TESO, VVV Texel en Gemeente Texel.

Image
Image
Image
Image