Onafhankelijk
toeristisch
platform

Watersportonderzoek 2021

Het Watersportonderzoek 2021 brengt het profiel, motivatie, gedrag, wensen en voorkeuren van beoefenaars van watersport in Nederland in kaart. Jaarlijks recreëren honderdduizenden Nederlanders in en op het water. Daarbij gaat het om allerlei vormen van watersport, variërend van varen tot suppen en duiken.

Door Waterrecreatie Nederland en NBTC is één ‘Overkoepelende rapportage’ opgesteld over de onderzoeksopzet, diverse vormen van watersport, het profiel van de watersporters en hun gedrag en een vergelijking met de resultaten van het watersportonderzoek dat in 2013 werd gehouden. Daarnaast is er per watersportvorm een deelrapportage. Zie voor een overzicht van de rapportages: www.waterrecreatienederland.nl/watersportonderzoek  

Opvallende resultaten uit de ‘Overkoepelende rapportage’:

  • Watersport is populairder geworden onder Nederlanders in vergelijking met de vorige meting in 2013. Maar liefst 3,4 miljoen Nederlanders hebben in 2021 een vorm van watersport hebben beoefend. Met name sloepvaren, kanoën/kajakken en suppen.
  • De meeste watersporten (met name surfen, waterskiën en suppen) zijn populair onder jongeren (18 – 34 jaar).
  • Bijna een vijfde van de Nederlandse huishoudens (1,4 miljoen huishoudens) is in het bezit van een watersportuitrusting.
  • Corona heeft een extra impuls gegeven aan het beoefenen van watersport.
  • Belangrijkste motieven voor het van watersport zijn gezelligheid en ontspanning.

Bron: NBTC en Waterrecreatie NL 2022, Watersportonderzoek 2021

Image

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws, cijfers en onderzoeken over het toerisme? Meld u dan hier aan voor de maandelijkse KADO Texel Nieuwsbrief.

Vul uw e-mailadres in
Invalid Input
Image

KADO Texel is een overzichtelijk platform met relevante en actuele informatie voor Texel over het toerisme en aanverwante branches. Het platform is een samenwerking tussen het Texels Ondernemers Platform (TOP), TESO, VVV Texel en Gemeente Texel.

Image
Image
Image
Image