Onafhankelijk
toeristisch
platform

Recreatief fietsen factsheet 2022 | Nederland

Fietsen is één van de populairste vrijetijdsbestedingen in Nederland. Maar hoeveel en hoe vaak fietst men eigenlijk voor het plezier? En hoe waarderen fietsers de voorzieningen? In 2021 en 2022 zijn meerdere onderzoeken uitgevoerd die antwoord geven op deze vragen.

Eerder deelde Stichting Landelijk Fietsplatform deze cijfers al op provinciaal niveau. Ze hebben nu ook de landelijke cijfers gebundeld. In een overzichtelijke factsheet staan cijfers over onder andere de waardering van het recreatief fietsen, het gebruik van fietsknooppunten, het aantal fietsvakanties en het type fiets waarop men fietst.

Gegevens uit diverse beschikbare onderzoeken zijn verwerkt, zoals het onderzoek naar recreatief fietsen van Blauw research voor ANWB. Maar ook het fietsvakantieonderzoek dat bureau Kien eind 2021 deed en het onderzoek Fietsknooppuntroutes uit 2022.

Enkele cijfers uitgelicht:

  • 76% van de Nederlanders fietst voor het plezier
  • de waardering voor fietsen krijgt een 8,2 als rapportcijfer
  • 67% van de Nederlanders maakt bij recreatieve tochten gebruik van knooppuntborden
  • 53% van de trektochtfietsers gebruikt een LF-route

De belangrijkste kerncijfers uit de rapportage zijn gebundeld in een factsheet ‘Recreatief Fietsen 2022 Nederland’. Download de factsheet via de downloadknop hieronder.

Bron: Stichting Landelijk Fietsplatform

Download mogelijkheid

Image

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws, cijfers en onderzoeken over het toerisme? Meld u dan hier aan voor de maandelijkse KADO Texel Nieuwsbrief.

Vul uw e-mailadres in
Invalid Input
Image

KADO Texel is een overzichtelijk platform met relevante en actuele informatie voor Texel over het toerisme en aanverwante branches. Het platform is een samenwerking tussen het Texels Ondernemers Platform (TOP), TESO, VVV Texel en Gemeente Texel.

Image
Image
Image
Image