Onafhankelijk
toeristisch
platform

NBTC Vakantiemonitor september 2022

Er is een nieuwe meting van de Internationale Vakantiemonitor van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC), waarmee het reissentiment van Nederlanders en de belangrijkste kernmarkten wordt gemonitord.

Samenvatting

Enkele opvallende resultaten van de meting september 2022:

  • Zes op de tien (gemiddeld 62%) van de ondervraagden (uit de landen: NL, BE, DE, FR, GB en VS) heeft nog vakantie intentie voor dit jaar (periode september-december). 
  • Ongeveer een derde heeft ook al geboekt; veel van hen vertrekken in september en circa een kwart is nog van plan om een vakantie te boeken voor 2022.
  • Ten opzichte van vorig jaar is in alle zes de landen de vakantie intentie in eigen land
    afgenomen (voor de periode september-december). Onder Nederlanders en Britten zijn
    Europese vakantieplannen gestegen.
  • Bepalende factoren voor vakantiekeuze: drie kwart vindt flexibele annuleringsvoorwaarden (zeer) belangrijk. Ook hegt men waarde aan een rustige vakantieplek en een andere bepalende factor zijn de stijgende prijzen, op het moment spelen die een grotere rol bij de vakantiekeuze dan Corona en de situatie in Oekraïne. Het belang om dicht bij huis vakantie te vieren is de afgelopen maanden gedaald.
  • Duurzaamheid belangrijk, maar gedrag blijft achter. Gemiddeld 52% van de ondervraagden vindt het belangrijk en 44% zou ook meer willen betalen hiervoor. "Gemiddeld 39% antwoordt ‘ja’ op de vraag of ze bij de laatste vakantie die ze geboekt hebben rekening hebben gehouden met het milieu."
  • Verwachting: binnenlandse markt (meer dan) hersteld in 2022. "De verwachting is dat het binnenlands toerisme in Nederland met zo’n 28,4 miljoen gasten in 2022 (ruim) boven het niveau van 2019 zal eindigen (ca. 110% van het 2019 niveau). Het toerisme in eigen land toonde een daling in het eerste corona jaar (2020), maar herstelde snel." 

Uit de Internationale Vakantiemonitor blijkt dat er nog veel kansen voor Texel liggen. Als ondernemer kunt u hier op in spelen. 

Bekijk het gehele artikel op Vakantiemonitor op www.nbtc.nl of download de samenvatting van het rapport hieronder.

Download mogelijkheid

Image

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws, cijfers en onderzoeken over het toerisme? Meld u dan hier aan voor de maandelijkse KADO Texel Nieuwsbrief.

Vul uw e-mailadres in
Invalid Input
Image

KADO Texel is een overzichtelijk platform met relevante en actuele informatie voor Texel over het toerisme en aanverwante branches. Het platform is een samenwerking tussen het Texels Ondernemers Platform (TOP), TESO, VVV Texel en Gemeente Texel.

Image
Image
Image
Image