Onafhankelijk
toeristisch
platform

Wie zijn wij?

KADO Texel is een onafhankelijk toeristisch platform met overzichtelijke, relevante en actuele informatie over het toerisme en aanverwante branches. Het platform is bedoeld voor iedereen die betrouwbare, begrijpelijke informatie nodig heeft over het Texelse toerisme voor zijn of haar organisatie om betere besluitvorming te kunnen nemen, teneinde het toeristisch product Texel zich op de juiste manier te laten ontwikkelen.

KADO Texel is een samenwerking tussen het Texels Ondernemers Platform (TOP), TESO, Gemeente Texel en VVV Texel. KADO Texel wordt aangejaagd door een werkgroep, bestaande uit een afvaardiging van de partners, aangevuld met een onafhankelijke voorzitter en secretaris om de onafhankelijkheid en objectiviteit te waarborgen. 

 

Stuurgroep KADO Texel

Image

Wil Steenhof

“Als voorzitter van KADO Texel wil ik mij graag inzetten om voor vele betrokken partijen op Texel de voor hen meest bruikbare informatie en data te kunnen aanleveren en mogelijk te kunnen bespreken om het toekomstige beleid meer vorm en inhoud te kunnen geven.”

Image

Erwin Goënga

“Vanuit mijn rol als bestuurder van het Texels Ondernemers Platform (TOP) spreek ik dagelijks met ondernemers. De praktische en kennis kant die ik vanuit mijn rol op doe, breng ik in bij de ontwikkeling van KADO. We gaan een toekomst tegemoet waarbij data en kennis de maatstaaf zijn bij de ontwikkeling van het toerisme op ons eiland. KADO speelt hierbij een sleutelrol.”

Image

Henk Weijschede

“Van jongs af aan kwamen we al op Texel, nu volledig gesetteld op dit heerlijke eiland. En natuurlijk wil ik ook mijn steentje bijdragen aan de toekomst van Texel. Gewoon omdat ik het leuk vind om mijn kennis en ervaring te delen om iets te bereiken. Een fijn eiland om te wonen of om er met vakantie naartoe te gaan; nu én in de toekomst.”

Image

Frank Spooren

“Texel is een bestemming waar je met elkaar nog meer moet samenwerken dan elders en het toerisme speelt daarin een voorname rol. Ik vind het waardevol dat er een kennisplatform is opgericht waar ondernemers en andere stakeholders terecht kunnen voor informatie wat bijdraagt aan dagdagelijks besluitvorming tot strategische en business plannen. Mooi om zo een ontwikkeling te stimuleren wat ons eiland nog aantrekkelijker maakt om te leven en recreëren.”

Image

Monique Krijnen - de Ridder

“Hoe houden we het eiland toekomstbestendig voor Tesselaar en gast? Met dit vraagstuk houd ik mij binnen de gemeente Texel bezig. Informatie bij elkaar brengen op een platform als KADO Texel maakt dat een wij, gemeente, ondernemer of stakeholder, goed kunnen sturen en samenwerken.”

Veelgestelde vragen

Wat betekent KADO Texel?

KADO Texel staat voor: Kennis, Advies, Data en Onderzoek en is bedoeld voor iedereen die betrouwbare, begrijpelijke Texel informatie nodig heeft over het Texelse toerisme voor zijn of haar organisatie.

Image

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws, cijfers en onderzoeken over het toerisme? Meld u dan hier aan voor de maandelijkse KADO Texel Nieuwsbrief.

Vul uw e-mailadres in
Invalid Input
Image

KADO Texel is een overzichtelijk platform met relevante en actuele informatie voor Texel over het toerisme en aanverwante branches. Het platform is een samenwerking tussen het Texels Ondernemers Platform (TOP), TESO, VVV Texel en Gemeente Texel.

Image
Image
Image
Image