Onafhankelijk
toeristisch
platform

Bezettingscijfers Texel

Wij geven hier een prognose van de bezetting van accommodaties op het eiland voor de komende 4 tot 6 weken. Tevens geven wij een overzicht van de totale bezetting per week over de periode 2019-2023. 

Download

Hier kunt u in één overzicht de prognose van de bezettingscijfers voor de komende weken en de totale bezetting (achteraf) ten opzichte van voorgaande 4 jaren zien. Via onderstaande knop te downloaden.

Bezettingscijfers 2024

Bezettingscijfers totaal 2024-2019

Uitleg bij de cijfers

Als bron voor de bezettingscijfers gebruiken wij cijfers van verschillende accommodaties (hotel, B&B, vakantieparken en KLV) welke een juiste afspiegeling vormen van de gehele Texelse logiessector. Deze cijfers vertegenwoordigen ruim 50% van alle bedden op Texel. Deze bezetting is vervolgens doorberekend naar een totaalcijfer op basis van het door Gemeente Texel vastgestelde plafond van 45.000 toeristische bedden.

Bezettingscijfers

Bezettingscijfers

Bekijk hier een prognose van de bezetting van accommodaties op het eiland voor de komende 4 tot 6 weken.

Lees meer
Monitor Texelbezoek

Monitor Texelbezoek

Hier vindt u de Texel Monitor rapportage. Hierin staan o.a. kenmerken van de Texelbezoekers, hun wensen en behoeften ten aanzien van de Texelvakantie, beoordeling van diverse voorzieningen en het boekgedrag.

Lees meer
TESO vervoerscijfers

TESO vervoerscijfers

Hier vindt u de meest recente vervoerscijfers van TESO. Wij onderscheiden hierbij het aantal vervoerde personen en het aantal auto’s dat wordt overgezet.

Lees meer
B&B ontwikkelingen

B&B ontwikkelingen

Hier kunt u zien wat de ontwikkelingen zijn van B&B kamers op Texel per kwartaal volgens het platform AIRDNA

Lees meer
Image

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws, cijfers en onderzoeken over het toerisme? Meld u dan hier aan voor de maandelijkse KADO Texel Nieuwsbrief.

Vul uw e-mailadres in
Invalid Input
Image

KADO Texel is een overzichtelijk platform met relevante en actuele informatie voor Texel over het toerisme en aanverwante branches. Het platform is een samenwerking tussen het Texels Ondernemers Platform (TOP), TESO, VVV Texel en Gemeente Texel.

Image
Image
Image
Image