Onafhankelijk
toeristisch
platform

E-bike

Aandeel e-bikes in fietsverkoop blijft stijgen

16 maart 2023

Uit jaarlijks onderzoek van GfK, in opdracht van RAI Vereniging en BOVAG, blijkt dat in 2022 meer dan de helft (57%) van alle nieuw verkochte fietsen in Nederland e-bikes waren. Daarmee is de e-bike nog altijd aan een opmars bezig. Volgens Maarten Akkers, voorzitter van BOVAG-fietsbedrijven, was 2022 een goed jaar voor fietsend Nederland. 

Er werden in 2022 855.000 fietsen nieuw verkocht. Daarvan waren er 486.000 een e-bike. Van de totale omzet van 1,5 miljard euro was zelfs 80% toe te schrijven aan e-bikes. Na een minder jaar als gevolg van leveringsproblemen door de coronacrisis stijgt dus het aandeel en de omzet weer. 

Meer over de resultaten van dit onderzoek lees je hier

 Bron: www.fietsplatform.nl

Image

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws, cijfers en onderzoeken over het toerisme? Meld u dan hier aan voor de maandelijkse KADO Texel Nieuwsbrief.

Vul uw e-mailadres in
Invalid Input
Image

KADO Texel is een overzichtelijk platform met relevante en actuele informatie voor Texel over het toerisme en aanverwante branches. Het platform is een samenwerking tussen het Texels Ondernemers Platform (TOP), TESO, VVV Texel en Gemeente Texel.

Image
Image
Image
Image