Onafhankelijk
toeristisch
platform

NBTC Vakantiemonitor april 2024

Er is een nieuwe meting van de Internationale Vakantiemonitor van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC), waarmee het reissentiment van Nederlanders en de belangrijkste kernmarkten wordt gemonitord.

Samenvatting

De belangrijkste conclusies:

  • Gemiddeld 91% van de ondervraagden heeft de intentie om in de komende 12 maanden op vakantie te gaan. Chinezen, Britten en Nederlanders hebben het hoogste percentage reeds geboekte vakanties.
  • Marktpotentie: circa 40% van de ondervraagden heeft vakantie intentie maar moet nog boeken. En daarvan is circa 60% al aan het oriënteren. 
  • Meeste Nederlanders vieren vakantie (elders) in Europa. Van de Nederlanders is ongeveer een kwart van plan om de eerstvolgende vakantie in eigen land door te brengen, 61% (elders) in Europa en zo’n 13% in andere continenten. 
  • Duurzaamheid: bij het boeken van vakanties vindt gemiddeld 51% van alle ondervraagden het belangrijk om rekening te houden met duurzaamheid. 
  • Behalve duurzaamheid, spelen vooral ook prijzen en (extreme) weersomstandigheden een rol in het boekingsproces.
  • Vakantiespreiding: zorg ook voor flexibele aankomsten, want daar ligt een grote kans voor de acommodaties!
  • Nederland staat in top 5 van Europese vakantiebestemmingen bij Belgen en Duitsers. Nederland staat bij beide nationaliteiten momenteel op een gedeelde vijfde plaats.

Bekijk het gehele rapportage van de Vakantiemonitor op www.nbtc.nl of download de samenvatting van het rapport hieronder.

Download mogelijkheid

Image

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws, cijfers en onderzoeken over het toerisme? Meld u dan hier aan voor de maandelijkse KADO Texel Nieuwsbrief.

Vul uw e-mailadres in
Invalid Input
Image

KADO Texel is een overzichtelijk platform met relevante en actuele informatie voor Texel over het toerisme en aanverwante branches. Het platform is een samenwerking tussen het Texels Ondernemers Platform (TOP), TESO, VVV Texel en Gemeente Texel.

Image
Image
Image
Image