Onafhankelijk
toeristisch
platform

Nederlanders plannen meer zomervakanties

Nederlanders willen deze zomer vaker op vakantie gaan, met een sterke voorkeur voor buitenlandse bestemmingen zoals Spanje, Frankrijk en Italië. De toenemende kans op extreem weer door klimaatverandering, beïnvloedt nog nauwelijks hun bestemmingskeuze. Dit blijkt uit een groot onderzoek van Trends & Tourism uit januari/februari 2024.

Samenvatting

Intentie
Zo’n 77% van de Nederlanders wil komende zomer beslist of waarschijnlijk op vakantie gaan, een stijging van 2% ten opzichte van vorig jaar. Hoogopgeleiden en jongeren tonen de grootste reislust.

vakantieplannen nl 1

Bestemming
Van de vakantiegangers kiest ruim 70% voor het buitenland, 23% voor Nederland en 6% twijfelt nog. Zon-, zee- en strandvakanties zijn het populairst (43%), gevolgd door rondreizen (17%).

Slechts een klein percentage (14%) houdt enigszins rekening met extreem weer bij hun keuze, zonder significant andere bestemmingen te kiezen.

Het onderzoek
Het onderzoek is uitgevoerd onder een representatieve steekproef van 3.000 Nederlanders van 18 jaar en ouder, gericht op vakanties van een week of langer in de zomerperiode van 1 juni tot 30 september.

Bron: NRIT Media

Download mogelijkheid

Image

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws, cijfers en onderzoeken over het toerisme? Meld u dan hier aan voor de maandelijkse KADO Texel Nieuwsbrief.

Vul uw e-mailadres in
Invalid Input
Image

KADO Texel is een overzichtelijk platform met relevante en actuele informatie voor Texel over het toerisme en aanverwante branches. Het platform is een samenwerking tussen het Texels Ondernemers Platform (TOP), TESO, VVV Texel en Gemeente Texel.

Image
Image
Image
Image