Onafhankelijk
toeristisch
platform

NBTC Vakantiemonitor juli 2024

Er is een nieuwe meting van de Internationale Vakantiemonitor van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC), waarmee het reissentiment van Nederlanders en de belangrijkste kernmarkten wordt gemonitord.

Samenvatting

De belangrijkste conclusies:

  • Meer dan een derde van de Nederlanders houdt rekening met extreem weer bij hun vakantiekeuze. Nederlanders die bang zijn voor extreme weersomstandigheden vermijden Zuid-Europa en kiezen vaker voor een vakantie in eigen land. 
  • Ongeveer 56% van de Nederlanders heeft een vakantie geboekt voor de komende 12 maanden, waarbij juli de populairste vertrekmaand is.
  • Hoge prijzen zorgen ervoor dat bijna de helft van de ondervraagden hun vakantiegedrag aanpast, met name door het vermijden van het hoogseizoen en het zoeken naar goedkopere verblijven.
  • Daarnaast houdt 40% van de Nederlanders rekening met het milieu bij het boeken van vakanties, wat resulteert in meer vakanties in eigen land en minder vliegreizen. 
  • Uit de resultaten blijkt dat Nederland een populaire vakantiebestemming blijft onder zijn eigen inwoners. Zo kiest 22% van de Nederlanders ervoor om hun volgende vakantie in eigen land door te brengen, een percentage dat gelijk is aan dat van vorig jaar.

Hoe kunt u hierop inspelen?

  • Marketing- en promotiestrategie├źn aanpassen en beter inspelen op de vakantiebehoeften en -trends van de Nederlandse vakantiegangers.
  • Profiteren van het feit dat veel mensen hun vakantie binnen 4 weken willen boeken. Door aantrekkelijke last-minute aanbiedingen en promoties te bieden.

 

Bekijk het gehele rapportage van de Vakantiemonitor op www.nbtc.nl of download het rapport hieronder.

Download mogelijkheid

Image

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws, cijfers en onderzoeken over het toerisme? Meld u dan hier aan voor de maandelijkse KADO Texel Nieuwsbrief.

Vul uw e-mailadres in
Invalid Input
Image

KADO Texel is een overzichtelijk platform met relevante en actuele informatie voor Texel over het toerisme en aanverwante branches. Het platform is een samenwerking tussen het Texels Ondernemers Platform (TOP), TESO, VVV Texel en Gemeente Texel.

Image
Image
Image
Image