Vakantie in eigen land nog altijd populair

Vakantie in eigen land nog altijd populair

13 januari 2023

Ook in 2023 wordt, net als de afgelopen jaren, weer een stijging verwacht van het aantal boekingen van vakanties in eigen land. Dat zegt NBTC directeur Jos Vranken tegen het NOS Radio 1 Journaal. Hij baseert dit op de resultaten van de Internationale Vakantiemonitor. Dat is een onderzoek van het NBTC naar de vakantie-intentie van Nederlanders en van inwoners hun internationale kernmarkten Duitsland, België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.​​

Toch vakantie ondanks inflatie
De inflatie is nog steeds torenhoog. Toch wil men evengoed nog op vakantie. Er wordt daarbij dan vaker gekozen voor een vakantie in eigen land. De verwachting is dat er in 2023 2% groei is in het aantal binnenlandse toeristen.

Ook meer Duitse en Belgische gasten
Het NBTC geeft aan dat het totaal aantal gasten in Nederland dit jaar waarschijnlijk nog wel onder het niveau van voor de coronacrisis zal uitkomen. Wel zien zij, naast meer vakanties in eigen land, meer Duitse en Belgische gasten.

Flexibiliteit en goede voorwaarden
Het onderzoek is uiteraard een prognose en het is lastig te voorspellen of de ondervraagden hun intenties ook echt omzetten in een boeking. Er zijn allerlei factoren die daarbij een rol spelen. De meest belangrijke zijn de hoge prijzen en men kijkt ook naar flexibele voorwaarden.

Lees het hele artikel hier

Bron: NOS

Image

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws, cijfers en onderzoeken over het toerisme? Meld u dan hier aan voor de maandelijkse KADO Texel Nieuwsbrief.

Vul uw e-mailadres in
Invalid Input
Image

KADO Texel is een overzichtelijk platform met relevante en actuele informatie voor Texel over het toerisme en aanverwante branches. Het platform is een samenwerking tussen het Texels Ondernemers Platform (TOP), TESO, VVV Texel en Gemeente Texel.

Image
Image
Image
Image