Onafhankelijk
toeristisch
platform

Vakantieboekingen

Vakantieboekingen buitenland weer op hetzelfde niveau als pre-corona

17 april

Nederlanders gaan weer massaal op vakantie in 2023. Hierbij valt op dat vakantieboekingen voor buitenlandse bestemmingen weer bijna op hetzelfde niveau zijn als 2019. Binnenlandse vakanties blijven ook populair, maar we zien wel dat het hier op Texel ook wat minder hard gaat met de boekingen dan de voorgaande (uitzonderlijke) corona-jaren. Inflatie en toegenomen prijzen maken ook dat men andere keuzes maakt en vakantiegedrag aanpast. Iets waar we hier ook rekening mee moeten houden en ons moeten realiseren dat bepaalde zaken zoals gastvrijheid en prijs/kwaliteit belangrijker zijn dan ooit.

Naar het buitenland
Hoewel men dus weer massaal op vakantie gaat ziet het NBTC en ook ANVR dat men er ook weer vaker voor kiest om naar het buitenland te gaan. Dat betekent dat we dit ook zullen merken in aantal bezoekers op Texel. Want duidelijk is ook dat men niet vaker op vakantie gaat. Waar men tijdens de coronapandemie niet kon vliegen en vakantie in eigen land vierde, lijkt dit in 2023 anders te zijn.

Wel op vakantie, maar minder vaak
Men gaat als gezegd niet vaker op vakantie. Toegenomen prijzen zorgen ervoor dat men minder vaak op vakantie gaat. Uit dit aangepaste vakantiegedrag blijkt dat men niet bezuinigt op duurder geworden vliegtickets. Hierdoor verwachten we dat 2023 voor Texel een minder jaar gaat zijn dan de voorgaande jaren. 

Goedkopere accommodatie en minder uit eten
Als men dan eenmaal kiest om naar Texel te gaan is de verwachting dat men vaker kiest voor goedkopere accommodaties en ook ter plekke minder geld gaat uitgeven door bijvoorbeeld minder vaak uit eten te gaan.

Meer belangrijke conclusies uit de NBTC Vakantiemonitor leest u hier.

Bronnen: NBTC Vakantiemonitorwww.destinatienederland.nlwww.nritmedia.nl , VVV Texel 

Image

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws, cijfers en onderzoeken over het toerisme? Meld u dan hier aan voor de maandelijkse KADO Texel Nieuwsbrief.

Vul uw e-mailadres in
Invalid Input
Image

KADO Texel is een overzichtelijk platform met relevante en actuele informatie voor Texel over het toerisme en aanverwante branches. Het platform is een samenwerking tussen het Texels Ondernemers Platform (TOP), TESO, VVV Texel en Gemeente Texel.

Image
Image
Image
Image