INSPIRATIETRIP 2018

Na het succes van Rotterdam in 2017 organiseerden TOP en VVV Texel dit jaar
opnieuw een Inspiratietrip voor Texelse ondernemers t.w. op 22 & 23 november 2018.
Een tweedaagse reis vol beleving, leerzame en gezellige momenten.
Dit jaar was Mechelen de stad waar alles om draaide. En als bonus maakten we
op de terugweg nog een stop in Antwerpen. 

Een korte terugblik:

De Inspiratietrip Mechelen begon met een lunch in voormalig klooster "Stassart11".
Tijdens deze lunch was er een presentatie van Toon Diependaele, voorzitter van
"MEST". Wat is "MEST"? Deze organisatie werkt nauw samen met de Mechelse stad.
Samen zorgen ze ervoor dat starters hun conceptidee kunnen testen in leegstaande winkelpanden, oftewel "pilot stores". Deze aanpak heeft erin geresulteerd dat er inmiddels nagenoeg geen leegstand meer is in de binnenstad van Mechelen.

 

Daarna was het de beurt aan Bart Somers, de Burgemeester van Mechelen. Deze gaf een zeer gepassioneerde en inspirerende presentatie over zijn beleid van de afgelopen decennia. Twintig jaar geleden was het Vlaamse Mechelen een grauwe, verarmde en criminele stad waar de middenklasse wegtrok. Nu wint de multiculturele stad in het hart van België prijs na prijs, onder leiding van "Beste burgemeester ter wereld 2017" (volgens internationale denktank City Mayors Foundation). Iedereen was diep, diep onder de indruk van zijn verhaal en het unaniem eens dat het een absoluut hoogtepunt was van ons bezoek.

 

Aansluitend volgde een rondleiding "op sien Tessels" door deze mooie en opvallende schone stad, opgeluisterd met prachtige verhalen van onze eenmalige gids en Texel dialectkenner Marcel Plaatsman. Na een teambuilding activiteit was het tijd voor een kennismaking met interessante horeca-concepten, welke door het gezelschap kundig getest zijn. Dat is ook België natuurlijk. De volgende dag vertrokken we richting de Antwerpse haven, waar we een innovatieve rondleiding kregen door dit uitgestrekte havengebied. De haven van Antwerpen is de grootste zeehaven in België en de tweede haven in Europa met een overslag van ruim 199 miljoen ton. Bijzonder was het oude, kleine dorpje Lillo met 42 inwoners dat midden in dit havengebied ligt. Als afsluiting genoten we van een fijne lunch bij het "Winkelconcept van het jaar" Balls & Glory, waar handgemaakte gehaktballen met "stoemp" (stamppot) op het menu stond. 

Kortom, een geslaagde inspirerende trip met een divers en gezellige Texelse afvaardiging.


Noteer alvast in uw agenda: in 2019 staat de Inspiratietrip gepland op 13 en 14 november

IMG_1758.jpeg