NIEUWS

Op deze pagina vindt u actuele artikelen over Texel en de toeristische branche in het algemeen:
 

Oudere artikelen vindt u terug in het Archief

5X KAMPEERTRENDS VOOR 2021

>>Lees het hele artikel op www.nritmedia.nl

"Ramon van Reine, CEO van campingspecialist ACSI, voorspelt 5 kampeertrends voor 2021 op basis van verschillende onderzoeken die ACSI onlangs heeft gehouden onder duizenden Europese kampeerders." 5 kampeertrends:

1. Opmars kamperende millennials
2. Lekker weg naar het buitenland

3. Veilig en gezond op vakantie

4. Zelfvoorzienend kamperen

5. Soort zoekt soort

Lees hier meer over de trends.

PINTEREST VOORSPELT: DE REISTRENDS IN 2021

>>Lees meer via www.business.pinterest.com (Engels)

Pinterest brengt net als vorig jaar de 'Pinterest Predicts' uit. Onderdeel hiervan zijn ook de reistrends van 2021. Ze noemen dit zelf niet de trends, maar de not-yet-trends. Zoals ze bij Pinterest zelf zeggen: ‘Voordat je het ergens anders ziet, zie je het hier’. Lees hier meer.

Bekijk hier de volledige Pinterest Predicts 2021

ONDERZOEK TRENDS & TOERISME: "NEDERLANDER WIL KOMENDE ZOMER WEER NAAR HET BUITENLAND OP VAKANTIE"

>>Lees hier het hele artikel op www.trends-tourism.nl

Afgelopen zomer gingen minder Nederlanders op vakantie dan normaal. Ook bleven Nederlanders relatief vaak in eigen land. Komende zomer zijn Nederlandse vakantiegangers echter in meerderheid weer van plan om naar het buitenland te gaan. Dit blijkt uit onderzoek dat Trends & Tourism begin december heeft uitgevoerd naar de vakantie-intenties voor 2021. Lees hier meer.

SLECHTE HERFSTVAKANTIE VOOR VERBLIJFSRECREATIE

>>Lees hier het hele artikel op www.nritmedia.nl

De Nederlandse verblijfsrecreatie heeft een slechte herfstvakantie achter de rug. Vergeleken met de herfstvakantie 2019 daalde zowel het aantal reserveringen (-17,5%) als de omzet (-8%). Vooral het negatieve reisadvies van Duitsland voor bijna alle Nederlandse provincies gooide roet in het eten. Dat blijkt uit de benchmark van Stratech.

Opvallend is de vergelijking met Texelse bezettingscijfers welke ook op KADO Texel worden bijgehouden:

 • Op Texel was de bezetting in de herfstvakantie hoger dan in 2019. Dit kwam door een stijging in Nederlandse gasten.

 • Bezetting op vrijdag 9 oktober was 13% hoger t.o.v. de eerste vrijdag van de herfstvakantie in 2019, bezetting op 16 oktober was 16% hoger ten opzichte van tweede week herfstvakantie 2019.

 • Bezoeken van Duitse gasten daalde wel.

 • Kijk voor de bezettingscijfers op de pagina Texel Cijfers

LANDELIJKE BEZETTING LOGIESACCOMMODATIES AUGUSTUS

>>Lees hier het hele artikel op www.nritmedia.nl

Nederlandse logiesaccommodaties hebben in de zomer van 2020 overall minder gasten getrokken. De grote toestroom van Nederlandse gasten kon het verlies van buitenlanders niet goed maken. Gasten bleven wel langer. Goed ging het met de huisjesterreinen en kampeerterreinen. Verliezen moesten hotels en groepsaccommodaties incasseren. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS uit de Statistiek Logiesaccommodaties over juli en augustus.

Opvallend:

 • Na juli (-10%) was augustus iets beter, maar nog altijd minder dan in 2019 (-7%)

 • Slechts 4% minder Duitsers kwamen naar Nederland, terwijl dit op Texel -15% was

WETSVOORSTEL BETERE BESCHERMING VAN CONSUMENTEN RAAKT REIS- EN RECREATIESECTOR

>>Lees hier het hele artikel op www.nritmedia.nl

Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) heeft mede namens minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) een concept wetsvoorstel gepubliceerd voor zowel modernisering als betere handhaving van de regels voor consumentenbescherming.

De 5 hoofdpunten uit dit wetsvoorstel:

1. Zichtbaar maken van betaalde zoekresultaten of rankings

2. Check of de review echt is

3. Duidelijkheid over verkoop en levering

4. Gratis diensten maar wat staat daar tegenover?

5. Boete voor grensoverschrijdende overtredingen in elk betrokken EU-land mogelijk

Deze EU-richtlijn moet in november 2021 zijn geïmplementeerd en vanaf 22 mei 2022 worden toegepast door alle EU-lidstaten.

TERUGBLIK TOERISME TOP 2020

Tijdens de speciale virtuele editie van de Toerisme Top op maandag 28 september gingen diverse ondernemers en (internationale) experts met elkaar in gesprek over het thema ‘inspireren en innoveren in crisistijd’. Zo ging het gesprek over veilig op vakantie gaan in Nederland, het duurzaam herstel van bestemming Nederland, de rol van de DMO in het stimuleren van binnenlands toerisme en het type én de hoeveelheid bezoekers.

Toerisme Top gemist?

>>Kijk hier de gehele Toerisme Top terug

Benieuwd naar de verdiepingssessies en de inspiratiesessies van de Themaweek Toerisme?

>>Kijk de sessies hier terug

NBTC: Ruim 70 procent minder internationale bezoekers verwacht in 2020

>>Lees hier het hele artikel op www.nbtc.nl

Tijdens de derde Nationale Toerisme Top maakt NBTC de te verwachten jaarcijfers voor toerisme in Nederland bekend. “Nederland verwacht dit jaar ruim 70 procent minder internationale bezoekers ten opzichte van vorig jaar. Waar we begin dit jaar nog bijna 22 miljoen internationale bezoekers verwachtten, zijn dit er nu veertien miljoen minder. Daarnaast gaan Nederlanders zelf ook minder op vakantie in eigen land in vergelijking met afgelopen jaar (-36 procent),” vertelt Jos Vranken, algemeen directeur NBTC. 

BIJNA DRIE KWART MINDER GASTEN IN TOERISTISCHE ACCOMMODATIES

>>Lees hier het hele artikel op www.cbs.nl

In het tweede kwartaal van 2020 ontvingen toeristische accommodaties 72 procent minder gasten dan een jaar eerder. De daling loopt uiteen van 82 procent in Noord-Holland tot 53 procent in Fryslân. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS. Lees meer

FORSE TOENAME VAN JONGE CARAVAN- EN CAMPERBEZITTERS IN CORONATIJD

>>Lees hier het hele artikel op www.nritmedia.nl

"Sinds de coronauitbraak hebben steeds meer jonge mensen een caravan of camper gekocht. Dat blijk uit cijfers van BOVAG en RDC. Vooral campers zijn populair." Lees meer

TIPS VOOR TERRASSEIZOEN: VAN ONLINE BELEVING TOT QR-CODES

EN 1,5 METER-INDELING

>>Lees hier het hele artikel op www.missethoreca.nl

Volgens de leveranciers van oplossingen voor het terras zijn er deze zomer kansen genoeg om een mooie omzet te draaien. Van tussenschermen voor geborgenheid en perfect serves voor meer marge tot QR-bestellen voor snelheid en hygiëne. Lees hier alle tips en slimme oplossingen

NEDERLAND VAKANTIELAND DIT JAAR VOOR NEDERLANDERS, DUITSERS, BELGEN EN BRITTEN

>>Lees hier het hele artikel op www.nritmedia.nl

Ondanks de coronacrisis blijft vakantie nog altijd belangrijk voor Nederlanders. Een meerderheid wil daarom de komende jaren gewoon op vakantie blijven gaan. Zekerheid en flexibiliteit zijn daarbij belangrijke keuzecriteria. Dit blijkt uit consumentenonderzoek dat Trends & Tourism half juni - na de versoepeling van de reisbeperkingen - heeft uitgevoerd naar de impact van de coronacrisis op het vakantiegedrag. Het onderzoek diende mede als input voor een update van de Toekomstvisie Nederlandse vakantiemarkt 2030. 

Bekijk hier de meest opvallende resultaten uit het onderzoek

'POPULARITEIT FACEBOOK BEREIKT DIEPTEPUNT

>>Lees hier het hele artikel op www.emerce.nl

Zowel jongeren als de middengroep (25-44 jaar) laten Facebook steeds vaker vallen. Nog maar 23 procent van de Nederlandse jongeren geeft aan Facebook te gebruiken. Slechts 3 procent van de de jongeren schaart Facebook in de top 3. In de middengroep staat Facebook inmiddels op een vierde plaats, onder WhatsApp, Instagram en YouTube. Dat blijkt uit de Soda Social Media Monitor 2020.

DE 10 BELANGRIJKSTE COPYWRITING DO'S AND DONT'S

>>Lees hier het hele artikel op www.frankwatching.com

In dit artikel staan handige tips voor het schrijven van teksten voor uw website. Een aantal tips:

 • Vermijd gebruik van vakjargon

 • Niet te veel tekst gebruiken

 • Weet voor wie je de tekst schrijft

 • Maak gebruik van passende (tussen)titels

 • Zorg voor een duidelijke call-to-action

DRUKKER WORDEND TEXEL BEHOUDT RUSTIGE SFEER

>>Bekijk hier het hele artikel op www.texel.nl (website gemeente)

Gemeente Texel geeft aan: "Uit de wekelijks evaluatie blijkt dat het steeds drukker wordt op Texel, maar dat mensen alert zijn op de inachtneming van veiligheidsmaatregelen. Het blijft wel een uitdaging de anderhalve meter afstand te bewaren."

CORONAVAKANTIE IN EIGEN LAND 

>>Bekijk hier het hele artikel op www.marketingtribune.nl

Een bijzonder en interessant artikel n.a.v. het “Steden en streken merkonderzoek” recent uitgevoerd door Hendrik Beerda Brand Consultancy, waar Texel als favoriete bestemming wordt genoemd door de jeugd tussen 12 en 18 jaar binnen de rubriek streken/ provincies. Ouders kiezen in dezelfde rubriek voor Limburg op plaats 1, maar dan volgt Texel als goede tweede.

OP VAKANTIE IN CORONATIJD? HELFT BLIJFT THUIS DEZE ZOMER:

'HIER HEB IK CONTROLE OVER DE RISICO'S'

>>Bekijk hier het hele artikel op www.eenvandaag.avrotros.nll

We blijven deze zomer massaal thuis of vieren vakantie in eigen land. Veel thuisblijvers vinden het in coronatijd een stuk veiliger om dichtbij huis te blijven (36 procent). Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 29.000 mensen. De helft is niet van plan deze zomer op vakantie te gaan. Bij mensen die wel op vakantie gaan is Nederland als vakantieland favoriet.

LANDELIJKE CORONA PROTOCOLLEN OVERZICHT VAN TOP

>>Bekijk hier het overzicht op de website van TOP

TOP Texel heeft alle landelijke corona protocollen overzichtelijk op een speciale landingspagina geplaatst: www.top-texel.nl/corona

UNWTO VERWACHT DAT TOERISME WERELDWIJD MET EENDERDE KRIMPT

>>Lees hier het hele artikel op www.nritmedia.nl

"UNWTO verwacht dat het internationaal toerisme dit jaar met 20% tot 30% zal afnemen ten opzichte van 2019. De daarmee samenhangende toeristische ontvangsten zullen met 300 tot 450 miljard dollar dalen. Dat is een derde van het totaal." 

NEDERLANDERS STELLEN VAKANTIES UIT: CORONA

>>Lees hier het hele artikel op www.nos.nl

"Nederlanders boeken door de wereldwijde corona-uitbraak een stuk minder reizen dan vorig jaar rond deze tijd, zegt reisbrancheorganisatie ANVR. De organisatie ziet dat klanten terughoudend zijn."

In dit artikel o.a. meer informatie over:

- Annuleringen

- Financiële impact

- Reisadvies

- Boekingen voor zakelijke doeleinden

KANSEN VOOR DRIE GENERATIES VAKANTIES

>>Lees hier het hele artikel op www.nritmedia.nl

Driekwart van de Nederlanders vindt het leuk om met de hele familie op vakantie te gaan. Wel blijven we dan het liefst binnen Nederland en moet het tripje met opa en oma niet langer dan een week duren. Dat blijkt uit onderzoek van vakantiewebsite Zoover uitgevoerd door NBTC NIPO Research onder bijna 2.000 respondenten.  

DÉ ONLINE TRENDS & ONTWIKKELINGEN VOOR 2020

>>Lees hier het hele artikel op www.frankwatching.com

Wat brengt 2020 voor digital marketing, online communicatie, social media en tech? De redactie van Frankwatching zet de opvallendste online trends op een rij.​

 • Online design pakt uit

 • SEO: Google-update BERT, nieuwe vormen van structured data en lokale SEO 

 • 'Bezorgschaamte'

 • Data-driven marketing: 4 trends

 • E-mailmarketing: slimmere geautomatiseerde segmentatie, meer (en beter) A/B-testen

 • Video- en social media trends