NIEUWS

Op deze pagina vindt u actuele artikelen over Texel en de toeristische branche in het algemeen:
 

Oudere artikelen vindt u terug in het Archief

ONDANKS VERSOEPELINGEN BLIJFT VAKANTIE IN EIGEN LAND IN TREK

Lees het hele artikel over de Vakantiemonitor op www.nbtc.nl

Uit de nieuwste meting van de Vakantiemonitor van NBTC blijkt dat de drang om op vakantie te gaan onverminderd groot is. Twee op de vijf Nederlanders met vakantieplannen wil in eigen land blijven. In de zomervakantie is dat aandeel nog groter, 48% geeft aan in eigen land te blijven. 

Meer mensen zetten de vakantieplannen ook om in een daadwerkelijke boeking.

PAS OP VOOR CRIMINELE INVESTEERDERS OF HUURDERS

In deze voor ondernemers financieel slechte tijden is het verleidelijk om in zee te gaan met criminele investeerders. Dat brengt echter grote risico's met zich mee, nee zeggen kan tenslotte maar één keer. Het Regionaal Informatie en Expertice Centrum wil u daarom bewust maken van de risico's. 
Hoe herken je bijvoorbeeld een criminele investeerder? En welke risico's loopt u als u een woning of bedrijfspand verhuurt? Lees er alles over in deze flyers:

VOORKEUR VOOR VAKANTIE IN EIGEN LAND NEEMT TOE

>>Lees het hele artikel op www.nbtc.nl

Uit de nieuwe Vakantiemonitor meting van het NBTC blijkt dat meer potentiële vakantiegangers de voorkeur geven aan een vakantie in eigen land. Dit geldt met name voor inwoners uit Nederland (+11 procent), Duitsland (+9 procent) en Frankrijk (+8 procent). Deze resultaten betreffen niet alleen de zomer, maar ook voor de vakantieplannen in de rest van het jaar.

GASTVRIJ NEDERLAND: VACATURE MINISTER VAN TOERISME EN GASTVRIJHEID

>>Lees het hele artikel op www.nritmedia.nl

Gastvrij Nederland heeft een vacature voor een minister van Toerisme en Gastvrijheid opengesteld. Samen met een manifest moet dat de nationale politiek in beweging krijgen en de sector een plek in het regeerakkoord. De vacature is een ludieke actie met een serieuze ondertoon. Gastvrij Nederland vraagt van het nieuwe kabinet focus en daadkracht voor de sector met een minister van Toerisme en Gastvrijheid.

VRIJETIJDSACTIVITEITEN HOOG OP WENSENLIJSTJE NEDERLANDERS

>>Lees het hele artikel op www.nritmedia.nl

‘Op vakantie gaan’ staat bij de Nederlanders op de eerste plaats van activiteiten die ze willen ondernemen als de maatregelen worden versoepeld. Ook andere vrijetijdsactiviteiten staan hoog op het lijstje.

PRESTATIES NEDERLANDSE LOGIESACCOMMODATIES IN 2020

>>Lees het hele artikel op www.nritmedia.nl

Nederlandse logiesaccommodaties hebben vorig jaar 30% minder overnachtingen van gasten geregistreerd, het aantal gasten daalde met 40% harder omdat Nederlandse gasten langer bleven. Voor groepsaccommodaties en hotels was 2020 een extreem slecht jaar. Kampeer- en huisjesterreinen deden het  nog relatief goed. Dat meldt het CBS op basis van voorlopige jaarcijfers. 

5X KAMPEERTRENDS VOOR 2021

>>Lees het hele artikel op www.nritmedia.nl

"Ramon van Reine, CEO van campingspecialist ACSI, voorspelt 5 kampeertrends voor 2021 op basis van verschillende onderzoeken die ACSI onlangs heeft gehouden onder duizenden Europese kampeerders." 5 kampeertrends:

1. Opmars kamperende millennials
2. Lekker weg naar het buitenland

3. Veilig en gezond op vakantie

4. Zelfvoorzienend kamperen

5. Soort zoekt soort

Lees hier meer over de trends.

DIT MOET JE WETEN OVER CONTENTMARKETING IN 2021 [5 TRENDS]

>>Lees het hele artikel op www.frankwatching.com

Frankwatching zette de 5 belangrijkste trends op gebied van contentmarketing op een rij:

1. Empathie en emotie worden steeds belangrijker

2. Doelgroep voorop, maar vergeet het merk niet

3. Test AI-driven content

4. Flexibele planningen

5. Originaliteit

TIEN TRENDS DIE LEISURE GAAN VERANDEREN IN 2021

>>Lees het hele artikel op comebackmarketing.nl

Een aantal trends voor 2021 in de leisurebranche zijn: Minder intercontinentaal toerisme, maar meer inkomend toerisme van buurlanden, landelijk gebied groeit in belang en "Online" in stroomversnelling

PINTEREST VOORSPELT: DE REISTRENDS IN 2021

>>Lees meer via www.business.pinterest.com (Engels)

Pinterest brengt net als vorig jaar de 'Pinterest Predicts' uit. Onderdeel hiervan zijn ook de reistrends van 2021. Ze noemen dit zelf niet de trends, maar de not-yet-trends. Zoals ze bij Pinterest zelf zeggen: ‘Voordat je het ergens anders ziet, zie je het hier’. Lees hier meer.

Bekijk hier de volledige Pinterest Predicts 2021