Onafhankelijk
toeristisch
platform

Grote stijging campers en caravans in Nederland

Grote stijging campers en caravans in Nederland

15 december 2022

In 2022 is het aantal kampeerauto’s gestegen tot een recordhoogte van 170.624 exemplaren. Tussen januari en oktober 2022 werden ruim 10.000 campers geregistreerd. In vergelijking met 10 jaar geleden is het aantal kampeerauto’s meer dan verdubbeld. In totaal staan er nu bijna 600.000 caravans en campers in Nederland geregistreerd en dat is bijzonder hoog. 

Hoge aantallen caravans
In de eerste drie kwartalen werden er 7.093 nieuwe caravans geregistreerd en werden 12.331 gebruikte caravans verkocht. Beide aantallen vallen iets tegen in vergelijking met vorig jaar, maar zijn sinds 2012 de één na hoogste aantallen in de eerste drie kwartalen van een kalenderjaar.

De aantallen in de eerste drie kwartalen van dit jaar liepen voornamelijk achter als gevolg van leveringsproblemen bij caravanfabrikanten. Waarschijnlijk zijn de levering weer opgang gekomen. Opvallend was dat in november 282 stuks geregistreerd werden en dat was bijna 50 procent meer dan een jaar eerder. 

Invloed van Corona
Grote kans dat Corona een belangrijke invloed heeft gehad op de populariteit van kamperen. Door de coronamaatregelen in binnen- en buitenland waren vliegreizen beperkt en werd er gezocht naar alternatieven. Het kamperen lijkt te zijn (her)ontdekt.

Bekijk de artikelen met cijfers van BOVAG, KCI en RDC hier en hier.

Bron: Bovag

Image

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws, cijfers en onderzoeken over het toerisme? Meld u dan hier aan voor de maandelijkse KADO Texel Nieuwsbrief.

Vul uw e-mailadres in
Invalid Input
Image

KADO Texel is een overzichtelijk platform met relevante en actuele informatie voor Texel over het toerisme en aanverwante branches. Het platform is een samenwerking tussen het Texels Ondernemers Platform (TOP), TESO, VVV Texel en Gemeente Texel.

Image
Image
Image
Image