Onafhankelijk
toeristisch
platform

Nederlander koploper in Europa met digitale vaardigheden

Nederlander koploper in Europa met digitale vaardigheden

19 mei 2022

De Nederlanders zijn digitaal actiever dan ooit blijkt uit het onderzoek ‘ICT-gebruik van huishoudens en personen’ van het CBS en Eurostat. "Nederland behoort tot de Europese landen met het grootste aandeel inwoners dat vaardig is in internet-, computer- en softwaregebruik, zogenoemde digitale vaardigheden. Bijna 80 procent van de 16- tot 75-jarige Nederlanders had in 2021 digitale basisvaardigheden of meer dan digitale basisvaardigheden, tegen 54 procent gemiddeld in de Europese Unie." De top 10 landen zijn: Nederland, Finland en Ierland, Denemarken, Zweden, Luxemburg, Spanje, Oostenrijk, Kroatië en Frankrijk.

Aantal opvallende zaken uit het onderzoek:

  • Nederland en Finland hebben het grootste aantal inwoners met minimaal basisvaardigheden, bijna 80 procent.
  • Nederland was in 2021 ook de grootste op het gebied van online communicatie, het aantal Nederlanders met basisvaardigheden (zoals e-mailen, online bellen, social media gebruik, etc.) lag bij 93%.
  • Softwaregebruik (zoals programma’s voor tekstverwerking en spreadsheets) en privacybescherming zijn wat lastigere gebieden voor veel Nederlanders en Europeanen. 
  • Er zijn grote verschillen tussen leeftijdsgroepen en opleidingsniveau. Jongere (25-45 jaar) hebben meer basisvaardigheden dan oudere (65-75 jaar), dit percentage is ruim 2 keer zo hoog. Van de hoogopgeleiden had 70 procent digitale vaardigheden boven het basisniveau. Dit aandeel is ruim twee keer zo groot als onder de laagopgeleiden (31 procent). 

Goed om te realiseren dat dus niet alle reizigers/ gasten even behendig zijn als de Nederlander in de digitale wereld. Duitsland staat bijvoorbeeld niet eens in de top 10 van landen. 

Lees hier het gehele artikel op www.nritmedia.nl 

Bron: NRIT Media

Image

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws, cijfers en onderzoeken over het toerisme? Meld u dan hier aan voor de maandelijkse KADO Texel Nieuwsbrief.

Image

KADO Texel is een overzichtelijk platform met relevante en actuele informatie voor Texel over het toerisme en aanverwante branches. Het platform is een samenwerking tussen het Texels Ondernemers Platform (TOP), TESO en VVV Texel.

Image
Image
Image