Onafhankelijk
toeristisch
platform

SGD Action Days: Merk Fryslân organiseert online sessies over duurzaamheid in toeristische sector

8 september 2022

In het kader van van de SDG Action Days organiseert Merk Fryslân gratis online inspiratiesessies voor iedereen die werkt in de toeristische sector in friesland en het waddengebied. Vier dagen lang worden er lunchsessies georganiseerd met wisselende onderwerpen.

 Op Texel wordt duurzaamheid een steeds belangrijker onderwerp, ook voor ondernemers en toeristen. Verschillende sprekers vertellen over duurzame onderwerpen die praktisch en toepasbaar kunnen zijn op Texel.  De sessie worden online aangeboden op vier dagen van 12.00 tot 13.00 uur.

Op weg naar klimaatneutraal toerisme - dinsdag 27 september

Hoe lever je daadwerkelijk en haalbaar een bijdrage aan de klimaatdoelstellingen? Spreker Ewout Versloot verteld over de voorzet die NBTC heeft gemaakt hoe de toeristische sector gezamelijk een bijdrage kan leveren aan het verminderen van de CO2 uitstoot. 

Toeristische sector in de toekomst - woensdag 28 september

Hoe dragen de constante ontwikkelingen bij aan de ervaren brede welvaart van onze regio en hoe zit dit er in de toekomst uit? Klaas Sietse Spoelstra vertelt er meer over.

Meer biodiversiteit - maandag 3 oktober

Biodiversiteit! Wat is dat nu prieces en hoe wordt dit gerealiseerd? Lodeijk Hoekstra, amassadeur van NL Greenlabel, vertelt er meer over. Hij deelt praktische tips over biodiversiteit in de praktijk.

Samenwerken vanuit toerisme met andere sectoren - dinsdag 4 oktober

Simone van Wad van Waarde is op zoek naar waardevolle en natuurvriendelijke materialen zoals linnen en recyclebaar natuurlijk plastic. Ze vertelt over het belang van samenwerken met verschillende sectoren om dit voor elkaar te krijgen.

Meer informatie en aanmelden vindt u hier.

sdg action days c theo de witte 002

Foto: Theo de Witte

Bron: Visit Friesland

 

Image

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws, cijfers en onderzoeken over het toerisme? Meld u dan hier aan voor de maandelijkse KADO Texel Nieuwsbrief.

Image

KADO Texel is een overzichtelijk platform met relevante en actuele informatie voor Texel over het toerisme en aanverwante branches. Het platform is een samenwerking tussen het Texels Ondernemers Platform (TOP), TESO, VVV Texel en Gemeente Texel.

Image
Image
Image
Image