TEK
Tegemoetkoming Energiekosten

Tegemoetkoming Energiekosten voor bedrijfsleven

13 oktober 2022

Door de sterk gestegen energiekosten zijn niet alleen huishoudens geraakt, maar ook bedrijven en daarom is de Tegemoetkoming Energiekosten-regeling (TEK) bedacht. Heeft u een energie-intensieve mkb-onderneming? Dan komt u wellicht in aanmerking voor de TEK. 

Sommige ondernemers ontkomen vanwege de aard van hun productieproces of type dienstverlening soms simpelweg niet aan een hoog, oftewel intensief, energieverbruik terwijl ze in de kern een gezonde bedrijfsvoering hebben. Ook is het niet voor iedere mkb'er mogelijk om de prijzen te verhogen en zo de extra kosten te dekken. Vandaar komt het kabinet met ondesteuning via de TEK voor ondernemers. 

Deel van de energiekosten

"De TEK is gebaseerd op het energieverbruik en de omzet van een ondernemer. De compensatie bestaat dan uit een deel van de kostenstijging dit jaar en in 2023. Het energie-intensief MKB ontvangt dan steun ter grootte van een te bepalen percentage van de stijging van de energieprijs (gas en elektra) hun energieverbruik tot een vast te stellen maximum per onderneming (subsidieplafond)." Bron: NRIT media 

Wanneer komt u in aanmerking?

Ondernemersplein van de kvk geeft aan: "U kunt de TEK-regeling aanvragen als uw mkb-onderneming energie-intensief is. Dit betekent dat u door de aard van uw werk niet kunt ontkomen aan een hoog energiegebruik. Zoals bakkers, sauna's en tuincentra." Kleinere kantoren en zzp’ers kunnen net als huishoudens gebruik maken van het tijdelijke prijsplafond, de zogenoemde kleinverbruikersregeling.

De TEK-regeleing wordt op dit moment nog verder uitgewerkt. naar verwachting kunt u deze volgend jaar aanvragen.

Lees meer over de TEK op: www.ondernemersplein.kvk.nl en www.nritmedia.nl

Bron: NRIT media, Ondernemersplein 

 tek

 

Image

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws, cijfers en onderzoeken over het toerisme? Meld u dan hier aan voor de maandelijkse KADO Texel Nieuwsbrief.

Vul uw e-mailadres in
Invalid Input
Image

KADO Texel is een overzichtelijk platform met relevante en actuele informatie voor Texel over het toerisme en aanverwante branches. Het platform is een samenwerking tussen het Texels Ondernemers Platform (TOP), TESO, VVV Texel en Gemeente Texel.

Image
Image
Image
Image