Onafhankelijk
toeristisch
platform

Tuin er niet in: 7 soorten nepnieuws & voorbeelden

5 april 2022

Ondertussen zijn we allemaal wel bekend met de termen nepnieuws en fake news. Maar weet je ook dat er verschillende soorten nepnieuws zijn? Claire Wardle, expert op het gebied van vertrouwen en waarheid in het digitale tijdperk, onderscheidt 7 soorten nepnieuws. In dit artikel leer ik je die 7 soorten (her)kennen. Zodat jij beter met nepnieuws om kan gaan.

Nepnieuws heeft gewonnen, volgens techjournalist Max Read. We gaan het niet meer tegenhouden. In plaats daarvan moeten we er beter mee leren omgaan. Ook als marketing- en communicatieprofessionals. Waar trek je zelf bijvoorbeeld de grens tussen de waarheid en een aantrekkelijk marketingverhaal? Hoe bepaal je de betrouwbaarheid van bronnen als je content maakt? En hoe zorg je ervoor dat je zelf niet per ongeluk nepnieuws verspreidt?

Door meer te leren over nepnieuws, kan je als marketeer beter antwoord geven op deze vragen. En het vertrouwen van jouw doelgroep (terug)winnen. Onderdeel daarvan is het leren herkennen van de verschillende soorten nepnieuws. Lees het hele artikel van Frankwachting Nieuws


Bron: Frankwachting Nieuws

Image

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws, cijfers en onderzoeken over het toerisme? Meld u dan hier aan voor de maandelijkse KADO Texel Nieuwsbrief.

Image

KADO Texel is een overzichtelijk platform met relevante en actuele informatie voor Texel over het toerisme en aanverwante branches. Het platform is een samenwerking tussen het Texels Ondernemers Platform (TOP), TESO en VVV Texel.

Image
Image
Image