Vrijetijdstrends in 2023

Vrijetijdstrends in 2023

12 januari 2023

Bugdet-leisure, carpe-diem-toerisme, live gastvrijheid en gap-toerisme worden dé nieuwe vrijetijdstrends van 2023. Trendwatcher Goof Lukken, trendwatcher en oprichter van platform Vrijetijdskennis, ziet deze trends steeds populairder worden.

Budget leisure
Nu het erop lijkt dat de coronacrisis voorbij is, zal vooral de inflatie in 2023 invloed hebben op het uitgavepatroon van de Nederlander en daarmee ook op hun vrijetijdsgedrag. Toch blijft leuke dingen doen belangrijk voor de consument. Bij de keuze van vrijetijdsactiviteiten zal de consument sneller kiezen voor budget en zal de belangstelling voor gratis uitjes toenemen.

Carpe-Diem-time
In de afgelopen twee jaar zijn de mogelijkheden voor vrijetijdsbesteding voor Nederlanders beperkt geweest. De consument heeft geleerd dat het in het nu moet leven: Carpe Diem. Op Texel kunnen we dus te maken krijgen met veel last-minute reizigers en hun spontane plannen.

Live (gast)vrijheid
Door personeelstekorten zijn veel processen in de vrijetijdsindustrie geautomatiseerd. Na corona is de gast echter juist op zoek naar persoonlijke aandacht van gastheer/vrouw. Door de personeelstekorten is het belangrijk een goede balans te vinden tussen automatisatie en live gastvrijheid. De juiste balans daarin vinden is de sleutel tot succes. Door saaie processen als inchecken te vervangen door apps, kan de host zich echt richten op persoonlijk contact. 

GAP-toerisme
Nu reizen alweer een tijdje mogelijk is, is duidelijk te zien dat Nederlanders weer volop op vakantie gaan. Het gat tussen reizigers met een groot budget en een klein budget wordt steeds groter door de inflatie en de stijgende prijzen in de vrijetijdsindustrie. Hierdoor zullen vakanties in eigen land populair blijven. Mogelijk kiezen Nederlanders ook steeds meer voor een ‘Staycation’. Ze blijven thuis en kiezen hun kleine budget te besteden aan kleine uitjes.

Lees het hele artikel hier.

Bron: nritmedia

Image

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws, cijfers en onderzoeken over het toerisme? Meld u dan hier aan voor de maandelijkse KADO Texel Nieuwsbrief.

Vul uw e-mailadres in
Invalid Input
Image

KADO Texel is een overzichtelijk platform met relevante en actuele informatie voor Texel over het toerisme en aanverwante branches. Het platform is een samenwerking tussen het Texels Ondernemers Platform (TOP), TESO, VVV Texel en Gemeente Texel.

Image
Image
Image
Image