Onafhankelijk
toeristisch
platform

Trendreport Food Inspiration: Personeelspositiviteit

Lees hier meer over de trend: Personeelspositiviteit uit het Trendreport van Food Inspiration.

Trend: Personeelspositiviteit

Food Inspiration presenteert het Trendreport van 2022: een musthave rapportage voor marketeers, consultants, ondernemers en professionals in food, drinks en hospitality! In het Trendreport staan diverse trends, cijfers en ontwikkelingen die relevant zijn voor de foodservice. Wij zullen regelmatig één van de trends uitlichten op deze website. De eerste trend waar wij aandacht aan besteden is 'Personeelspositiviteit'. 

Het personeelstekort is enorm, er is een enorm te kort aan vakmensen met kennis, ook in de foodbranche. Hoe krijgen we dat probleem opgelost? Hoe wordt de branche weer aantrekkelijk om in te werken? 

Het vak moet weer in de markt worden gezet als vak met carrièrekansen, gezonde werkomgeving, ontwikkelingsmogelijkeden en een goed salaris. Deze zaken zijn essentieel om mensen aan te trekken en te behouden. 

Food Inspiration zegt: "Maak van horecawerk meer dan een loopbaan. Bied perspectief op een carrière. Ontwikkel, leid op en coach je talenten. Ook horecabedrijven die zo plat en klein zijn dat er geen meerdere functieniveaus bestaan, kunnen een medewerker laten specialiseren in wijnen, cocktails of bieren".

Wilt u ook werken aan de personeelspositiviteit van uw bedrijf? VVV, TOP, Gemeente en Texel Academy bundelen krachten en bieden de training Gastvrijheid aan voor uw bedrijf. Lees hier meer over deze training. 

Bron: Food Inspiration

Image

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws, cijfers en onderzoeken over het toerisme? Meld u dan hier aan voor de maandelijkse KADO Texel Nieuwsbrief.

Image

KADO Texel is een overzichtelijk platform met relevante en actuele informatie voor Texel over het toerisme en aanverwante branches. Het platform is een samenwerking tussen het Texels Ondernemers Platform (TOP), TESO, VVV Texel en Gemeente Texel.

Image
Image
Image
Image