Onafhankelijk
toeristisch
platform

Inspiratietrip

Verslag Inspiratietrip 2022

Verlopen
  • Terugblik Inspiratietrip 2022
  • Aankondiging trip:  woensdag 22 en donderdag 23 november 2023

 

Terugblik Inspiratietrip 2022

Frank Spooren (directeur van VVV Texel) deelt graag zijn ervaringen over de Inspiratietrip van afgelopen jaar:"De Inspiratietrip deed in 2022 Amsterdam aan. En wat een verrassing! Oost (dag 1) en West (dag 2) van onze hoofdstad lieten zien dat er vele interessante, nieuwe concepten en ontwikkelingen gaande zijn.

Dag 1
Een bezoek aan het project VanGendthallen van initiatiefnemer Eduard Zanen, met bouwdirecteur én Texelaar Robbert de Jong als inspirerende gastheer, was indrukwekkend te noemen. Een project waarin historie, de buurt, creativiteit, startups, visie en lef een voorname plek hebben. De Buik van Amsterdam, het online foodplatform van founder Gijsbregt Brouwer die aftrapte met een trendlezing, nam het gezelschap mee op een food tour door Amsterdam-Oost. Zo waren er stops bij retailconcept Stach en een presentatie over de rebranding van hotel The Social Hub (voorheen The Student Hotel), voorzien van uiteraard lekkernijen voor de inwendige mens. De laatste deed beseffen hoe belangrijk het is om te blijven bijsturen. Niet alleen op ontwikkelingen in de markt, maar ook gebaseerd op je eigen identiteit. Vervolgens was het tijd voor horeca. KRUX Brouwwerf was de locatie voor een krachtige en uitgesproken presentatie verzorgd door Geerte Udo, directeur Amsterdam & Partners. Logischerwijs moest aansluitend de in eigen huis gebrouwen bieren geproefd worden. Dag 1 werd afgesloten met een gezellig diner bij Restaurant Larette in een lekkere, stadse ‘Manhattan sfeer’.

Dag 2
De tweede dag had een ochtendprogramma in petto met keuze uit drie: een rondvaart door de grachten van Amsterdam (en oh, wat scheen het zonnetje lekker!), een retail tour door hét bruisende winkelgebied aan de rand van de Jordaan: de Haarlemmerbuurt, of het bezoeken van de expositie van Gustav Klimt in Fabrique des Lumières op het Westergasterrein. Uw schrijver van dienst koos het laatste. Kort en bondig: indrukwekkende lichtprojecties met geweldige muziekstukken. Een bezoek meer dan waard. Na het individuele programma was een lunch en verhaal over ondernemerschap voorzien bij Mossel & Gin. Simpel, eigentijds concept met kwalitatieve producten en een bevlogen ondernemer die de mossel weer ‘hip’ wilde maken. Een voorbeeld waarin keuzes durven maken leidt tot succes. De Inspiratietrip werd afgesloten met een bezoek aan De Prael. Niet zomaar een bierbrouwerij, maar eentje die volledig wordt gerund door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. En dat doen ze met veel passie en succes. Het moet de Texelse ondernemers hebben laten nadenken over bepaalde eisen die we stellen aan nieuwe medewerkers (bijv. diploma’s), juist in deze tijd van arbeidskrapte. Is dat nog passend?

Het was een bomvolle tweedaagse met een enthousiaste groep Texelse ondernemers en beleidmakers. Daarmee was ook de vijfde editie van de Inspiratietrip geslaagd te noemen. Dus we stoppen voorlopig nog maar niet hiermee."

Aanmelden voor Inspiratietrip 2023
Gaat u dit jaar (weer) mee? Noteer in je agenda: woensdag 22 en donderdag 23 november: Inspiratietrip 2023. Schrijf u snel hieronder in voor deze prikkelende en gezellige tweedaagse. 

Meld u aan voor dit event

Vul je naam in
Vul een geldig e-mailadres in
Image

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws, cijfers en onderzoeken over het toerisme? Meld u dan hier aan voor de maandelijkse KADO Texel Nieuwsbrief.

Vul uw e-mailadres in
Invalid Input
Image

KADO Texel is een overzichtelijk platform met relevante en actuele informatie voor Texel over het toerisme en aanverwante branches. Het platform is een samenwerking tussen het Texels Ondernemers Platform (TOP), TESO, VVV Texel en Gemeente Texel.

Image
Image
Image
Image