INSPIRATIETRIP 2019

Verslag Inspiratietrip Maastricht 2019

Een verslag van één van de deelnemers, Niels Jimmink:

De eerste deelname aan een inspiratietrip was voor mij, als nieuwe partner van Assurantiekantoor Ab de Wijn, een mooie gelegenheid om nader kennis te maken met personen en organisaties die nauw verbonden zijn met de Texelse Gemeenschap.
Over de vorige inspiratietrips had ik goede verhalen gehoord, met boeiende programma’s. Daarnaast ben je een aantal dagen met elkaar op pad en heb je volop de gelegenheid om op een ongedwongen manier nader met elkaar kennis te maken en over diverse onderwerpen van gedachten te wisselen. Het gezelschap naar Maastricht bestond uit een mooie mix van jong tot oud uit het bedrijfsleven, overheid en particulieren.

 

Voor ons bedrijf is het belangrijk om continue op de hoogte te blijven van innovatieve en actuele ontwikkelingen en hierover te sparren met onze relaties. Ook het toeristische element in het programma sprak mij aan omdat veel van onze relaties actief zijn in de toeristische sector en veel eigenaren hun vakantiewoning bij ons hebben verzekerd. Ik vond het interessant om te zien hoe Maastricht omgaat met de vele toeristen die de stad jaarlijks bezoeken. Voor hen is André Rieu het visitekaartje. Zij verwelkomen alle toeristen graag, al gaat het vaak maar om één dag. Het is de kunst om ook op Texel en binnen ons bedrijf de ontwikkelingen in de toeristische sector te vertalen naar onze eigen bedrijfsvoering en de bedrijfsvoering van onze afnemers.

Niels Jimmink.jpg
Inspiratietrip 2020.jpg

Voor zowel de eerste als de tweede dag was een mooi programma samengesteld en was er ook ruimte voor ontspanning ingebouwd. Na een hartelijk ontvangst bij de VVV in Maastricht, volgde een rondleiding door een voormalige fabriek van Sphinx die nu dienst doet als bedrijfsverzamelgebouw. Een prachtig klassiek gebouw. Daarna werden wij op bourgondische wijze (één van de kernwaarden van de gemeente Maastricht) met een glaasje wijn ontvangen op het authentieke gemeentehuis van Maastricht. Hier hielden de wethouder en ambtenaren een presentatie. Ook een bezoek aan een lokale bierfabriek aan de voet van de karakteristieke brug over de Maas kon niet ontbreken. Met aansluitend nog een diner en een gezellige avond, was de eerste dag snel voorbij.
 

Op de tweede dag gaf een bevlogen wijnboer een rondleiding over zijn snelgroeiende bedrijf. Zijn inspirerende verhaal en uiteraard de wijnproeverij hielden ons bij de les. Dit werd gevolgd door een overtuigend betoog van Bas Hoogland, de voormalig commercieel directeur van Landal GreenParks. Hij gaf ons tien tips om de verwachtingen van onze klanten te overtreffen. Bruikbare tips die iedereen gelijk in de praktijk kan brengen. Het leuke is dat wij bij Ab de Wijn er een aantal al van toepassen. Een groot compliment voor ons team waar ik erg trots op ben. Uiteraard is er al altijd ruimte voor verbetering 😉
Na een heerlijke lunch op een fraaie locatie in het mooie heuvelachtige Limburg gingen wij met een flinke lading frisse kennis en een comfortabele bus gevuld met dozen wijn weer terug naar Texel.

Noteer alvast in uw agenda: in 2020 staat de Inspiratietrip gepland op 18 en 19 november