Nederlanders zuiniger op vakantie in eigen land

Nederlanders zuiniger op vakantie in eigen land

De meivakantie is weer van start en een vakantie in eigen land is deze periode veruit de populairste bestemming. De provincies Limburg, Drenthe en Gelderland zijn verreweg het meest populair. Maar ook dorpen als Giethoorn, Volendam en ons eigen De Koog zijn erg in trek. 

Het NRIT, kennispartner in de vrijetijdssector, zocht uit wat de Nederlander deze meivakantie zoal doet op het gebied van vrije tijd. Waarom een vakantie in eigen land nu zo populair is? Omdat het goed past bij een korte(re) vakantie en er zijn veel mooie bestemmingen – zowel stad als natuur – binnen handbereik. Maar liefst 42% van de ondervraagden kiest voor een vakantie in het eigen land. De grootste groep (33%) gaat een midweekje weg, het verblijf van een week en weekend is even populair met 26%. Opvallend is dat de vakantieganger voorzichtig(er)met de portemonnee omgaat en besteden op de bestemming minder. 

Benieuwd naar meer over de accommodaties, geplande activiteiten en uitjes van de vakantieganger in de meivakantie? Hier leest u het volledige artikel. 

Bron: NRIT
Publicatiedatum: 29 april 2024

Image

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws, cijfers en onderzoeken over het toerisme? Meld u dan hier aan voor de maandelijkse KADO Texel Nieuwsbrief.

Vul uw e-mailadres in
Invalid Input
Image

KADO Texel is een overzichtelijk platform met relevante en actuele informatie voor Texel over het toerisme en aanverwante branches. Het platform is een samenwerking tussen het Texels Ondernemers Platform (TOP), TESO, VVV Texel en Gemeente Texel.

Image
Image
Image
Image