Week van de Ondernemer

12 t/m 14 maart 2019

Inspirerende presentaties van aansprekende sprekers, interessante workshops en boeiende brainstormsessies. Dat is in een notendop wat op het programma stond tijdens de tweede editie van de Texelse Week van de Ondernemer in Den Burg. Het thema was "Circulaire economie/duurzaamheid: en nu de praktijk!".

 

Op dinsdag was de aftrap in Cinema Texel. Anita Veenendaal, CEO van Lightweight Containers in Den Helder, vertelde over de KeyKeg, een duurzaam single-use fust voor bier, wijn en koolzuurhoudende dranken. Intrigerend om te horen en zien hoe dit bedrijf een missie heeft om de wereld ervan te overtuigen dat deze plastic fusten beter zijn voor het milieu en omzet van bedrijven een boost kan geven.

In Brasserie De Coninck van Poolen gaf oud-Texelse Ilse Brommersma de workshop Human Capital. Een select gezelschap ging intensief met elkaar in gesprek over de eigen vitaliteit, hoe dit te verbeteren, wat stress met je doet en hoe je als werkgever ervoor kunt zorgen dat ook je personeel vitaal, succesvol en productiever wordt. De dag werd afgesloten door Marieke Eyskoot, duurzame lifestyle expert. Een verhaal gericht op de Retail en kansen die er liggen voor deze sector vanuit een circulair perspectief.

 

Reinier van den Berg, ex-weerpresentator op RTL4, meteoroloog en initiatiefnemer van online tv-zender Volta, kwam op woensdag naar Texel. De reacties op zijn presentatie waren lovend en dat was niet zomaar. Hij hield een vlammend en praktisch betoog over de klimaatontwikkelingen, wat dit voor ons eiland betekent, maar vooral ook wat voor mogelijkheden hieruit voortkomen voor ondernemers.

 

Op donderdag begonnen we de dag met een presentatie van Ernest van de Voort van Albron. Hij kwam vertellen over The Green House in Utrecht, het meest circulaire restaurant van Nederland. Enorm gaaf om te horen en zien dat zij circulariteit echt in alle facetten van het bedrijf hebben doorgevoerd. En zij tonen aan dat het ook nog eens geld kan opleveren.

De dag werd afgesloten met twee cursussen van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). De deelnemers kregen praktische tips over allerlei zaken zoals waar je je kassageld laat, hoe je het veilig afvoert, hoe ga je om met een agressieve gast.

 

Een geslaagde week die heeft laten zien dat duurzaamheid en winstgevendheid hand in hand kunnen en dat circulariteit veel kansen biedt. Juist nu. Op naar editie 2020!

Marieke Eyskoot.jpg
Workshop Ilse Brommersma.jpg
Reinier van den Berg sheet presentatie n
The Green House.jpg